انواع کاغذ در چاپ به بیش از هزاران مدل مختلف مجزا می گردد که جهت مصارف گوناگونی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. در صنعت تولید کاغذ، تقسیم بندی آن را به چهار گروه عمده و زیرشاخه های مختلف تقسیم می نمایند. این چهار گروه عمده عبارتند از ؛
- کاغذ و مقوای گرافیکی
- کاغذ های بهداشتی
- انواع مقوای بسته بندی
- کاغذهای صنعتی برای مصارف الکترونیکی
صاحبان صنایع نیز بسته به نوع مصرف خود، انواع کاغذ در چاپ را به شکل متفاوتی دسته بندی می نمایند. از این نوع تقسیم و نام گذاری میتوان به کاغذ باپیل، کاغذ تحریر، کاغذ پاکت، کاغذ روزنامه و کاغذ کتاب اشاره نمود.
انواع مقوا و کاغذهای مصرفی در چاپ را به طور مختصر بیان خواهیم کرد.
- کاغذ تحریر بیشترین مصرف را دارد که از گرماژ بین 70 تا 100 گرم آن معمولا برای تهیه سربرگ و چاپ افست برای مقاصد متفاوت استفاده می شود که این مدل همان دسته کاغذ هایی می باشد که جهت نوشتن با خودکار مناسب است.
- کاغذ روزنامه به طور متداول با گرماژ 50 گرم با قیمتی ارزان به شکل ورق یا رول در دسترس است که معمولا جهت چاپ روزنامه با ماشین افست و لترپرس مورد استفاده قرار می گیرد و قدرت جذب بسیار بالایی دارد.
- کاغذ گلاسه براق و مات در رنج گرماژی مابین 90 تا 300 مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع کاغذها به دلیل پوششی صاف و یکنواخت برای کیفیت چاپ های رنگی مورد استفاده قرار می گیرد.
- کاغذ پلاستیکی که نوع ترکیبات تشکیل دهنده آن پلاستیک می باشد که بسیار با دوام است به طوری که پاره نمی شود و چاپ افست به خوبی بر روی آن انجام می گیرد.
- کاغذ انجیلی بسیار نازک است و به کاغذ هندی نیز معروف می باشد که اکثرا برای چاپ کتاب های قطور و ارزشمند استفاده می گردد.
- مقوای پشت طوسی که از گرماژی مابین 200 الی 300 آن به طور معمول استفاده می گردد. نوعی مقوا است که یک طرف آن کاملا سفید می باشد و بیشتر برای چاپ جعبه و بسته بندی های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد.