چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال یکی از تکنولوژی های عصر امروزه در حوزه ی دیجیتال می باشد که با فراخوانی اطلاعات دیجیتالی از کامپیوتر به دستگاه چاپ مورد نظر فرمان چاپ می دهد. به عبارتی دیگر چاپ دیجیتال یکی از روش های چاپی غیر تماسی محسوب می گردد که لازم به ذکر است در روش چاپ غیر تماسی، فرم حاوی اطلاعات آن به صورت سخت افزاری و ثابت نیست، بلکه به صورت علائم دیجیتالی به ماشین چاپ منتقل می گردد و می توان یک پلیت ثابت از اطلاعات دیجیتالی موجود، تولید کرد.

 

چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال

 

پیش از توضیحاتی دقیق تر می بایست خاطر نشان کرد چاپ دیجیتال به شیوه های متفاوتی قابل اجرا می باشد. از روش های مختلف چاپ دیجیتال می توان به روش جوهر افشان، روش حرارتی، روش دیجیتال پرتویی یا نوری، روش تصعید رنگ، روش الکتروفتوگرافی و مارکرهای لیزری اشاره نمود. به طور معمول چاپ دیجیتال به روش چاپ تونری انجام می گیرد که توسط دستگاه های چاپ لیزری بر روی کاغذ، عمل چاپ را اعمال می نمایند. جهت چاپ دیجیتال به طور متداول از دستگاه های چاپگر لیزری، چاپگرهای لارج فرمت و جوهر افشان مدرن استفاده می شود.

 

چنانچه تیراژ پایینی برای سفارشات چاپی خود دارید و فاکتور زمان برای شما حیاتی می باشد و می خواهید در کمترین زمان ممکن به چاپ مورد نظر خود دست یابید، چاپ دیجیتال می تواند بهترین گزینه برای چاپ شما باشد. علت این امر از این جهت است که در چاپ دیجیتال با حذف هزینه هایی که در روش های دیگر چاپ در قبال تهیه پلیت صرف می شود، هزینه های بیشتری که برای رنگ پاشی بر روی هر صفحه انجام می گیرد، تعدیل می گردد و جهت تیراژ های پایین بسیار انتخاب مناسبی خواهد بود ولی چنانچه تعداد تیراژ مورد نظر شما زیاد باشد از لحاظ اقصادی روش چاپ افست مقرون به صرفه است و چاپ دیجیتال تنها برای بازه های زمانی کوتاه قابل استفاده می باشد.

 

می بایست خاطر نشان کرد با پیشرفت تکنولوژی روز در حیطه چاپ با صرفه جویی در نیروی انسانی و بهبود ماشین های چاپ دیجیتال و کاهش هزینه تمام شده برای هر برگ چاپ شده و بالا رفتن میزان تیراژ به رقابت با چاپ افست پرداخته و در آینده ی نزدیک حتی می تواند از آن پیشی گیرد. یکی از مهمترین عواملی که موجب کوتاه شدن فرآیند چاپ دیجیتالی می باشد، حذف مرحله لیتوگرافی یا به عبارتی حذف پلیت در شیوه های چاپی مانند فلکسو گرافی، گراور،افست، لتر پرس و مواردی از این قبیل می باشد.

 

یکی از مزیت های ویژه چاپ دیجیتال این است که در هر دور چاپ می تواند متن متفاوت و شکل ها و تصاویر مختلفی ایجاد نماید چرا که از پلیت استفاده نمی شود که محدود به یک طرح خاص باشد و چنانچه در سفارش خود تنوع دارید شیوه چاپ دیجیتال بهتر است. دومین مزیت روش چاپ دیجیتال کاهش میزان مواد باطله شامل مواد شیمیایی و کاغذ است زیرا که نیازی به تنظیمات و رسیدگی به رنگ حین چاپ وجود ندارد. چاپ دیجیتال سیاه و سفید از آن جهت که نیاز به جوهر رنگ های مختلف ندارد، هزینه کمتری را در بر می گیرد.

 

چاپ دیجیتال به روش جوهر افشان رایج ترین روشی است که از آن بهره می گیرند. نحوه عملکرد دستگاه جوهر افشان بدین گونه است که با فرمان پردازشگر نازل رنگ پاش با فراخوانی اطلاعات دیجیتالی از سیستم، مرکب های مایع را توسط یک هد مستقیما بر روی کاغذ می پاشد. به همین جهت می بایست متخصص چاپ در بازه های تعیین شده مشخص میزان جوهر مرکب و کیفیت آن را مرتب بررسی نماید تا از بروز هر گونه خطا به هنگام چاپ جلوگیری انجام شود. مجموعه چاپ گندم با کادری متخصص در حیطه چاپ و تجهیزاتی پیشرفته تمامی سفارشات چاپی شما را با کیفیتی مورد دلخواه ارائه می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *